Stichting CIS

Wanneer u als consument een verzekering aanvraagt of als u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar kan deze een controle via de CIS databank doen. Stichting CIS doet het beheer van deze gegevens. Iedereen kan met CIS te maken krijgen. Als er gegevens in staan omdat u de afgelopen jaren een strafrechtelijk verleden, taakstraf hebt gehad of in aanraking bent geweest met politie of justitie dan kan de verzekeraar daar consequenties aan verbinden door u niet te accepteren.
 

CIS registratie: Strafrechtelijk verleden

Bij Stichting CIS staan de volgende meldingen van iemand opgeslagen:
  • Ontzegging van de rijbevoegdheid OBM
  • Claimmeldingen CM
  • Waarborgfondsmeldingen onverzekerden WBF
  • Vertrouwlijke mededelingen VM
  • Externe Verwijzingen Registers EVR

Wilt u een verzekering met CIS registratie afsluiten?

Vul het contactformulier in en onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of u neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00 of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.Een verzekering afsluiten met een CIS registratie
Wanneer u bent afgewezen door een CIS-registratie dan kunt u alsnog bij ons een verzekering aanvragen. Wij bieden een oplossing aan voor de autoverzekering, andere voertuigen alsmede een aansprakelijkheidsverzekering en alle woonverzekeringen.

Inzage in uw CIS registratie
Wanneer persoonsgegevens van u worden geregistreerd, heeft u het recht om te weten welke gegevens over u zijn verwerkt. Als u wilt weten welke gegevens over u in de CIS databank zijn opgenomen, dan kunt u deze hier opvragen door middel van het klikken op het inzageformulier.

Stichting Centraal Informatie Systeem
Het systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie wordt in de volksmond ook wel de 'zwarte lijst' genoemd. De lijst vermeldt personen die om een bepaalde reden een verzekering zijn geweigerd of opgezegd. Ook mensen met een ontzegging van de rijbevoegdheid staan vermeld. Tevens zijn de mensen die in de negatieve schadevrije jaren (maluspositie) beland zijn en wiens verzekering beƫindigd/geschorst is opgenomen. Het systeem wordt bijgehouden door Stichting Centraal Informatie Systeem voor in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen (CIS). Alleen de verzekeraars (dus niet de tussenpersonen) kunnen een registratie doorvoeren of verwijderen. De gegevens blijven vijf jaar staan. Alleen de EVR meldingen ( Fraude ) blijven maximaal 8 jaar staan. De personen met een maluspositie blijven echter vijftien maanden vermeld staan. De verzekeraars raadplegen het systeem altijd voordat zij overgaan tot het afsluiten van een verzekering. Iemand die op de lijst voorkomt wordt zelden geaccepteerd. Op www.strafrechtelijkverleden.nl kunt u alsnog een offerte aanvragen en/of een verzekering afsluiten.

Schademelding(-en):
In de databank van CIS worden alle schademeldingen (claims) opgenomen die bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten worden ontvangen. Het maakt daarbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade of dat een schade niet gedekt is volgens de voorwaarden. Van iedere claim worden alleen de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens van alle betrokkenen vastgelegd.
 

Contactgegevens strafrechtelijkverleden.nl:

Telefoonnummer: 085 2100 104

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag