Stichting CIS
Strafrechtelijk verleden

Na een strafrechtelijk verleden is het lastig om voor een autoverzekering of een andere verzekering een verzekering aan te vragen bij een verzekeringsmaatschappij. Elke verzekeraar vraagt namelijk of u of een mede belanghebbende een strafrechtelijk verleden heeft. De meeste verzekeraars zullen u op basis daarvan afwijzen. Het strafrechtelijk verleden staat ook geregistreerd bij Stichting CIS met een verwijziging naar een extern register. Wij leggen u beknopt uit wat een CIS registratie is en hoe u alsnog een autoverzekering of een andere verzekering kunt afsluiten.

Wat is een CIS registratie precies?

Voor sommige met name genoemde gebeurtenissen mogen verzekeraars en gevolmachtigde agenten van verzekeraars tezamen met de Stichting Waarborgfonds een registratie van u aanmaken in de CIS databank. Door de CIS registratie kunt u afgewezen worden bij het afsluiten van of wijzigen van een reeds bestaande verzekering.

Mag een verzekeraar op basis van CIS weigeren?

Verzekeraars hebben hun eigen acceptatiebeleid. Zij mogen daarom zelf bepalen wie zij wel of niet als klant wensen te accepteren. In het geval van een CIS registratie op uw naam zal de verzekeraar meestal niet over gaan tot het accepteren van uw autoverzekering of een andere verzekering.

Welke CIS registraties zijn er:

Hoelang blijven registraties in de CIS databank staan?

Verzekeren met CIS

Verzekeren na een strafrechtelijk verleden is bij ons geen probleem. Via strafrechtelijkverleden.nl kunt u voor elke auto, scooter of bestelauto of voor een andere verzekering bij ons terecht. We luisteren eerst goed naar uw verhaal. Vervolgens sturen we u gelijk een offerte toe. Een offerte is altijd vrijblijvend. U beslist zelf of u de verzekering wenst af te sluiten. Neem telefonisch contact op voor een offerte: Tel. 0852100104 ma | zat 09:00 - 17:00.

Verzekeringen afsluiten met een strafrechtelijk verleden:

Contactformulier


Een verzekering afsluiten met een CIS registratie
Ook met een CIS registratie kunt u een verzekering bij ons aanvragen en afsluiten. Dit gaat gemakkelijk en snel. Voor iedere verzekeringen kunnen wij u een oplossing bieden. Vaak dezelfde dag nog,

Uw CIS registratie inzien
U heeft het recht om te weten wat voor gegevens van u geregistreerd staan. Als u wilt weten wat er bij Stichting CIS geadministreerd staat, dan kunt u deze hier opvragen door middel van dit inzageformulier.

Stichting Centraal Informatie Systeem
Het systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie, ook wel de 'zwarte lijst'genoemd. Op deze lijst staan gegevens van personen die door een verzekeraar geweigerd of opgezegd zijn. Ook wanneer men een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft gehad. Ook mensen die negatieve schadevrije jaren ( maluspositie ) hebben en wiens verzekering is beëindigd/geschorst staan op de lijst. Het systeem wordt bijgehouden door Stichting Centraal Informatie Systeem voor in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen ( CIS ). Alleen de verzekeraars ( de tussenpersonen dus niet ) kunnen een registratie invoeren of verwijderen. De gegevens blijven een aantal jaar staan. De duur van registraties varieert van 15 maanden tot 8 jaar. Bij alle aanvragen wordt de CIS databank door verzekeraars geraadpleegd.  Iemand die bij Stichting CIS geregistreerd staat wordt door reguliere verzekeraars vrijwel altijd geweigerd.Via ons kunt u uw verzekering( -en ) gelukkig alsnog afsluiten.

Schademelding(-en):
In de databank van CIS worden alle schademeldingen ( claims ), die bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten worden ontvangen, opgenomen Hierbij is de schuldvraag niet van belang. Van iedere claim worden alleen de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens van alle betrokkenen vastgelegd.


Contactgegevens Strafrechtelijk verleden

Telefoonnummer: 085 2100 104 ( ma. / zat. van 09:00 tot 17:00 )